AFP or licensors

Rattenplaag in Ronse lijkt achter de rug: dit jaar al een derde minder ratten gevangen

De stad Ronse krijgt voorlopig tot een derde minder meldingen binnen over ratten dan vorig jaar. Toen was er volgens sommige inwoners zelfs sprake van een kleine rattenplaag. De stad lijkt het tij nu te kunnen keren door gratis bezoeken van rattenverdelger vzw RATO te voorzien. 

In Ronse lijkt de rattenplaag voorbij te zijn. Tot nog toe zijn er dit jaar 134 meldingen gedaan van ratten, een derde minder dan wat vorige jaar werd gesignaleerd. De stad lijkt het tij te kunnen hebben keren door een beroep te doen op vzw RATO, een  provinciale dienst die ratten vangt. 

"De Ronsenaar kreeg het eerste bezoek altijd gratis aangeboden, maar in de straten waar er een echte plaag is, betalen we tot het vierde bezoek terug", zegt schepen van Dierenwelzijn, Aaron Demeulemeester (N-VA). 

Wees voorzichtig met katten- en kippenvoer, want daar komen ratten op af.
Schepen van dierenwelzijn Aaron Demeulemeester (N-VA)

Ronse roept inwoners nu ook op om voorzichtig te zijn met katten- en kippenvoer, want daar komen ratten op af. Tegelijk wordt de leegstand aangepakt, een kwart van de meldingen gaat over onbewoonde panden. 

kasto80

Meest gelezen