Beperkte zichtbaarheid op de A63

Autosnelweg A63 tussen Bordeaux en Spanje gaat opnieuw open na bosbranden

Het stuk van de A63-autosnelweg in het zuidwesten van Frankrijk dat eerder deze week werd afgesloten wegens de felle bosbranden in de regio, wordt opnieuw geopend. De situatie is er kennelijk iets verbeterd, waardoor er opnieuw voldoende zichtbaarheid is voor de autobestuurders.

De A63 verbindt Bordeaux met Spanje en is een belangrijke verkeersader voor het vakantieverkeer. Dat de snelweg nu opnieuw opengaat, is goed nieuws met het oog op het drukke verkeersweekend. Toch blijven de Franse autoriteiten erg waakzaam.

"Wanneer de brandweer ons een heropflakkering van het vuur zal signaleren, dan kunnen we in minder dan een uur tijd de verkeersas vrijmaken en het verkeer omleiden", klinkt het.

Meest gelezen