Aalter besproeit verkeersdrempels tegen hitte om barsten te voorkomen

Aalter besproeit 4 verkeersdrempels in de gemeente tegen de aanhoudende hitte. De drempels dreigen anders te barsten. 

De groendienst van de gemeente Aalter heeft er een opvallende taak bij.  Ze moeten niet alleen de bloemen en planten water geven, maar nu ook 4 verkeersdrempels besproeien. Zo wil de gemeente de drempels afkoelen en voorkomen dat ze gaan barsten.  Schepen Patrick Hoste (CD&V/N-VA) : "Het is de eerste keer dat we dat doen. We hopen dat het helpt. Vroeger hebben we al eens problemen gehad met die verkeersdrempels, en we willen vermijden dat ze kapot springen door de hitte. Zeker in straten met betonvakken bestaat dat risico. Omdat die uitzetten door de hitte, en dus voor veel spanning zorgen op de verkeersdrempels."

Het is de eerste keer dat we dat doen. Ik hoop dat het helpt.
schepen Patrick Hoste (CD&V/N-VA)

2 keer per dag

Het gaat om 2 verkeersdrempels in de Stationsstraat en 2 drempels in de Sint-Maria-Aalterstraat. "Dat zijn drukke plekken", vertelt schepen Hoste. "Dus als de verkeersdrempels zouden barsten, gaat dat voor grote verkeersproblemen zorgen. Ook omdat je zo'n drempel niet snel kan herstellen." Daarom maakt de gemeente de verkeersdrempels nu 2 keer per dag nat. "Een keer vlak voor de middag", gaat Hoste verder. "En dan in de late namiddag nog eens."

We gebruiken geen leidingwater, maar water uit ons bufferbekken. Ongeveer 100 liter per verkeersdrempel.
schepen Patrick Hoste (CD&V/N-VA)

De gemeente gebruikt geen leidingwater om de verkeersdrempels af te koelen. Het water komt  uit het bufferbekken dat anderhalf jaar geleden werd aangelegd aan de verkeerswisselaar van Aalter. Dat water gebruiken ze ook om het openbaar groen te besproeien. "Per verkeersdrempel gebruiken we ongeveer 100 liter water uit het bufferbekken", besluit Hoste.

Meest gelezen