Radio2

Broers aangehouden voor poging oudermoord in Houthulst

De twee broers die woensdagavond hun vader hebben aangevallen met een mes in Houthulst zijn aangehouden voor poging tot oudermoord. Het duo reed eerder deze week naar de ouderlijke woonst, waar er onmiddellijk een discussie ontstond. Het eindigde in een gevecht waarbij het slachtoffer meermaals gestoken werd met een groot mes. Hij is ondertussen niet meer in levensgevaar.

Binnen het gezin waren er al langer spanningen. Een van de zonen had al twee jaar geen contact meer met zijn ouders. De andere zou drie weken geleden het huis zijn uitgezet. Eergisteren trokken ze samen naar het huis van hun ouders in Houthulst. Een van de zonen had een groot mes mee. Het was uiteindelijk de oudste zoon die zijn vader met het mes stak.

Het slachtoffer kreeg messteken in de borst, buik en bil en verloor veel bloed. Hij is intussen terug bij bewustzijn en herstelt in het ziekenhuis. 

Aangehouden voor poging tot oudermoord

Beide broers lieten zich woensdagavond gewillig arresteren door de politie. Het duo werd urenlang ondervraagd. Uiteindelijk besliste de onderzoeksrechter in Ieper donderdagavond om de twee broers aan te houden voor poging tot oudermoord. Nochtans gaf de oudste broer toe dat hij zijn vader neergestoken heeft. 

Hij woonde tot voor kort nog bij zijn ouders. “Maar daar is hij zelf vertrokken, na aanhoudende ruzies”, zegt zijn advocaat Jasper Bolle. “Het is zelfs zo dat mijn cliënt al van kinds af aan een moeilijke thuissituatie met zijn vader kent. Woensdagavond trokken de broers samen naar Houthulst met de bedoeling om een huissleutel af te geven. Het was nooit de bedoeling om ruzie te maken. Mijn cliënt is totaal niet agressief."

Beide broers verschijnen dinsdag voor de raadkamer in Ieper

radio2

Meest gelezen