© NACHTSCHADUW

Dragqueen Star brengt nummer uit tegen homohaat

De Antwerpse dragqueen Star, het alter ego van Nic Hopstaken, heeft het nummer 'Let It Flow' uitgebracht tegen homohaat. Ze heeft het nummer speciaal voor de Antwerp pride ingezongen. "Het is vandaag de dag nog steeds nodig om deze boodschap te brengen", vertelt Nic Hopstaken. 

'Let It Flow', zo heet het nummer dat de Antwerpse dragqueen Star uitbracht. Het nummer gaat over homohaat en is geschreven door de tante van Star. "Er zijn al vaker incidenten geweest met geweld tegen holebi's. Zo werd in maart 2021 bijvoorbeeld een homoseksuele man vermoord in Beveren, dat was voor haar de druppel."

Ze schreef het speciaal voor Hopstaken, die het in het weekend dan als Star kan brengen. "Het is voor mij de eerste keer dat ik zelf een nummer heb gezongen, dus dat was wel spannend, maar vooral heel leuk om te doen", vertelt Hopstaken.

Ik zie dat we de laatste tijd meer achteruit dan vooruit gaan

Nic Hopstaken

Hopstaken treedt al 25 jaar in het weekend op als dragqueen. Toch blijft het belangrijk om de boodschap te brengen. "Ik word nog steeds op straat nagestaard of nageroepen. Dat gebeurt zelfs steeds meer. Ik zie dat we de laatste tijd meer achteruit dan vooruit gaan. Dat heeft ook wel te maken met enkele bewegingen in de politiek van Oost-Europa."

Het belang van de Antwerp Pride is dan ook groot. Hopstaken zal, in zijn alter ego Star, ook deelnemen aan de Pride dit weekend. "We willen niet tentoonstellen dat we queer zijn, maar we komen op voor onze rechten. Wij zijn ook maar gewone mensen." Je kan het nummer 'Let it flow' beluisteren op Youtube.

Meest gelezen