Drugsdealer veroordeeld tot 3 jaar cel nadat hij in Gent betrapt werd met 12 kilo cocaïne en heroïne

Een 22-jarige drugsdealer is veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar nadat hij in maart vorig jaar met 12 kilogram cocaïne en heroïne werd betrapt in Gent. De man, een Nederlander, was op weg naar Frankrijk toen hij in Gent aan de kant moest voor een controle. Ook de taxichauffeur die hem voerde, kreeg een uitgestelde celstraf.

De man vertrok op 25 maart in Rotterdam met 12 kilogram cocaïne en heroïne richting Frankrijk. Dat deed hij met zijn vertrouwde taxichauffeur. Op doortocht door België moesten de mannen halt houden voor een politiecontrole in Gent.

Het parket startte een onderzoek en bracht de 2 mannen voor de correctionele rechtbank. Beiden verblijven sinds hun aanhouding achter tralies. Vandaag kregen ze hun vonnis te horen. De twintiger kreeg een celstraf van 3 jaar, waarvan 2 jaar met uitstel. Ook de taxichauffeur werd veroordeeld omdat hij tijdens de bewuste rit op de hoogte was van het drugstransport. Dat hij ook drugs transporteerde tijdens vorige ritjes, kon het gerecht niet bewijzen. De rechtbank legde hem een celstraf met uitstel op voor het transport van 25 maart, hij mag de gevangenis nu na 5 maanden  verlaten.

De rechtbank verklaarde ook zo'n  25.000 euro aan drugswinsten verbeurd. Het gaat om de bewezen illegale winsten die de Nederlander maakte. Dat bedrag moet nu naar de Belgische staatskas. Daarbovenop moet de twintiger een geldboete van 8.000 euro betalen, de helft daarvan is met uitstel. 

kasto80

Meest gelezen