Festivalgangers kunnen gratis met de bus naar Pukkelpop: in totaal worden 114 extra bussen ingelegd

Bezoekers van Pukkelpop kunnen gratis naar het festivalterrein met het openbaar vervoer. Daarvoor hebben De Lijn, Pukkelpop, de provincie en heel wat gemeenten de handen in elkaar geslagen. Zowel overdag als 's nachts worden er 114 extra bussen ingelegd.

"We willen dat onze jongeren zich op een veilige, duurzame en vlotte manier kunnen verplaatsen van en naar de festivalweide", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "We hebben daarom een overeenkomst afgesloten met De Lijn en Pukkelpop, zodat we massaal veel shuttles inzetten tussen het station, de campings en het festivalterrein."

Nachtbussen

Ook 's nachts zullen er gratis bussen ingezet worden: "Samen met het provinciebestuur en 37 gemeentebesturen, bieden we ook nachtbussen aan", gaat Peeters verder. "Als het festival gedaan is, kunnen jongeren daar veilig mee naar huis rijden." Iedereen die een ticket heeft voor het festival, kan gratis de bus op. 

Meer info over de ritten vind je op de website van De Lijn.

Meest gelezen