Gent krijgt 4 snelle oplaadpunten voor elektrische wagens

Gent krijgt op 4 plaatsen in de stad snelle oplaadpunten voor elektrische wagens. Op een kwartier tijd kan je de auto opladen, om er ongeveer 100 kilometer mee te kunnen rijden. 

Steeds meer mensen kopen een elektrische wagen, maar vinden soms geen plek om de auto op te laden. Gent heeft nu al de meeste laadpalen van heel Vlaanderen. En de stad gaat nog een stapje verder. Op 4 plekken in Gent komen er snelle laadpunten. Waar ze precies zullen komen, is nog niet helemaal duidelijk.  En volgend jaar zouden er nog tientallen bij komen. Gent heeft nu al 1 snelle laadpaal. Die staat vlakbij een windenergiecentrale in de haven.

Openbare laadpalen

Zowat 4 op de 5 mensen laden hun elektrische wagen thuis of op het werk op. Maar 1 op de 5 heeft een openbare laadpaal nodig. Daarom komt er in Vlaanderen een speciaal systeem. Eigenaars van een elektrische wagen zullen kunnen aangeven dat ze bijvoorbeeld geen oprit of garage hebben om hun wagen op te laden.  En als er ook geen openbare laadpaal in hun buurt is, kunnen ze een laadpaal aanvragen voor in hun omgeving. De volgende jaren zal Vlaanderen duizenden laadpalen voor elektrische wagen bijzetten. En ook steeds meer gemeenten hebben plannen om laadpalen te installeren. Zo komen er 2 snellaadpunten op de carpoolparkings in De Pinte en Destelbergen. 

kasto80

Meest gelezen