149 voetbalsupporters krijgen stadionverbod na match Antwerp – Frankfurt

149 voetbalsupporters krijgen een stadionverbod na de match van Royal Antwerp F.C. tegen het Duitse Eintracht Frankfurt in september van vorig jaar. Voorafgaand aan de wedstrijd werden een honderdtal Frankfurt-supporters gearresteerd na een aanval op een Antwerps supporterscafé. Tijdens de match werd er gevochten in de eretribune en wierp een Antwerpsupporter een vuurpijl vanuit de tribune richting de bezoekende doelman.

Op 30 september 2021 speelden Royal Antwerp F.C. en het Duitse Eintracht Frankfurt tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. Voor de match vielen Frankfurt-supporters een Antwerps supporterscafé aan. Een honderdtal van die supporters werd gearresteerd. Tijdens de match werd er gevochten in de eretribune van het Bosuilstadion. Een Antwerpsupporter wierp ook een vuurpijl naar de bezoekende doelman. 

Bij risicowedstrijden maakt ons bewijsteam beelden van de vechtersbazen. Zo kunnen we ze proberen te identificeren

Wouter Bruyns, politie Antwerpen

Geldboetes

De politie en het parket startten na de match meteen een onderzoek. “Bij risicowedstrijden maakt ons bewijsteam camerabeelden. Als er bijvoorbeeld gevochten wordt, proberen we de vechtersbazen zo goed mogelijk in beeld te brengen”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Van die gezichten houden we een lijst bij. Bij wedstrijden houden we dan in burger toezicht in het stadion en zo gaan we op zoek naar die gezichten. Zodra we iemand zien, vertellen we die persoon dat hij of zij in beeld gekomen is naar aanleiding van bepaalde feiten. We zeggen dat we hen graag willen verhoren en vragen zo de identiteit.”

105 geïdentificeerde Frankfurtsupporters kregen elk een stadionverbod van 24 maanden opgelegd. Er werden ook geldboetes opgelegd die goed zijn voor een totaal van 51.300 euro. Ook 44 Antwerpsupporters werden veroordeeld tot een stadionverbod. Er werden ook geldboetes opgelegd van in totaal 43.800 euro. 

Meest gelezen