Radio2

Trein met 150 reizigers staat meer dan uur stil in Torhout zonder airco, evacuatie verloopt snel

Een trein met 150 reizigers aan boord stond vanmiddag een uur en een kwartier stil op de sporen in Torhout. De trein had geen airco aan boord, waardoor de evacuatie snel moest gebeuren. Ondertussen is iedereen uit de trein gehaald en met bussen naar het station van Torhout gebracht.

Door een persoonsaanrijding om 12.30 uur stond de trein richting Oostende meer dan een uur stil in Torhout. "Aangezien de trein in de volle zon stond, moesten we snel handelen om de reizigers veilig uit de trein te krijgen. Om 13.45 uur is de evacuatie begonnen. Die nam niet zoveel tijd in beslag, aangezien het maar om 150 reizigers ging. Iedereen is met bussen naar het station van Torhout gebracht", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Door de aanrijding was het treinverkeer tussen Lichtervelde en Brugge onderbroken, maar om 15.30 uur was de hinder voorbij.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 of de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen