AFP or licensors

Vermoedelijke bankovervaller na 8 uur gered uit eigenhandig gegraven tunnel in Rome

In de Italiaanse hoofdstad Rome is een vermoedelijke bankovervaller na 8 uur gered uit een tunnel die hij zelf heeft gegraven, dat bevestigt de Italiaanse politie. De man is na de bevrijding naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog of het wel degelijk om dieven gaat. 

"Help, bevrijd mij!", zou de vermoedelijke bankovervaller hebben geroepen. Tijdens het graven van een tunnel liep het grandioos fout en stortte het plafond van de tunnel op hem in. Wellicht was de tunnel bedoeld om samen met handlangers een bank te overvallen. 

De hulpdiensten moesten een tweede tunnel graven om de man te bevrijden. In totaal zat de man acht uur vast, waarna hij bevrijd werd en naar het ziekenhuis gebracht werd. Terwijl hij ondergronds zat, dienden ze hem zuurstof en vloeistoffen toe. 

De inbrekers groeven een de tunnel onder een leegstaande winkel en hadden hun ogen vermoedelijk gericht op een bank in de buurt. Tijdens het weekend van O.L.V Hemelvaart sluiten Italiaanse winkels traditioneel de deuren. Daar wilden ze wellicht gebruik van maken. 

"Niemand had echt opgelet omdat de winkel was verhuurd en iedereen dacht dat hij werd gerenoveerd, en er was geen lawaai," vertelde Michele, een bewoner van het gebouw met uitzicht op het ingestorte deel van de tunnel, aan het persagentschap AFP. "Het onderzoek is nog aan de gang, we sluiten niet uit dat het dieven zijn, dit is een van de hypotheses", zeggen de carabinieri.

Bekijk hieronder hoe ze de bankovervaller uit de ingegraven tunnel redden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen