20 personen vallen garage binnen in Lokeren en bedreigen er twee broers, één man verliest hand

In Lokeren is afgelopen nacht bij een incident de hand van een man afgehakt. Een twintigtal personen was er naar een garage in het industriepark getrokken om twee broers te bedreigen, waarop één van de broers uithaalde met een ijzeren staaf. Hij hakte zo de hand van een van de aanvallers af. Intussen zijn vier personen gearresteerd, onder hen de broers en de gewonde.

In de Zoomstraat in Lokeren is in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigtal personen naar een garage getrokken om twee broers te bedreigen. Eén van de broers heeft uitgehaald met een ijzeren staaf met een scherpe rand en zo de hand afgehakt van één van de belagers. Er werden ook enkele schoten gelost, al zijn daar voorlopig geen slachtoffers van bekend. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen aan Belga en het werd bevestigd aan onze redactie. 

De inval gebeurde rond middernacht. Nadien zou iedereen op de vlucht zijn geslagen. Maar in het ziekenhuis kwam ongeveer tegelijkertijd een man binnen wiens hand was afgehakt. Dat bleek later door een ijzeren staaf met een scherpe rand. Al snel bleek dat de twee incidenten met elkaar te maken hadden. De man is zo snel mogelijk overgebracht naar het UZ Gent voor een operatie. 

Er werden vier personen gearresteerd. De garagist en zijn broer, de man wiens hand werd afgehakt en de man die hem binnenbracht in het ziekenhuis. Het parket vorderde een onderzoeksrechter om het incident verder uit te klaren. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de aanleiding van het incident.

Meest gelezen