Stad Sint-Niklaas

"Kunst op het Water" in Sint-Niklaas lokt enkele honderden kijklustigen op eerste avond

Op de openingsavond van de tentoonstelling "Kunst op het Water" in Sint-Niklaas zijn al een paar honderd bezoekers gekomen. De gigantische verlichte aardbol op het water in het stadspark van Sint-Niklaas is één van de 3 imposante kunstinstallaties die tentoongesteld wordt op de vijvers in het Romain De Vidtspark.

Gisteravond is "Kunst op het Water" geopend, met onder meer 3 imposante kunstinstallaties op de vijvers in het Romain De Vindtspark in Sint-Niklaas. Een paar honderd bezoekers konden op de openingsavond al genieten van de feeërieke sfeer die de werken uitstralen. 

Blikvanger is "Floathing Earth", de gigantische aardbol van de vermaarde Engelse kunstenaar Luke Jerram, die voor het eerst op het Europese vasteland te zien is.

"Mensen verwonderen en ontroeren met kunst, dat is de bedoeling van dit kunstproject in het stadspark", zegt schepen voor Cultuur Filip Baeyens (N-VA). "En tegelijk staan we aan het verkoelende water van de vijvers ook even stil bij het grote klimaatvraagstuk.” 

"Encounter Whalemachine" is een werk van kunstenaar Wim Poppe uit Sint-Niklaas
Luk De Wilde

De Sint-Niklase kunstenaar Wim Poppe leverde "Encounter Whalemachine" af. “Ik ben zeer blij om met dit werk naar buiten te komen, op deze plek en voor dit kunstevenement”, vertelt Wim.

“De staart op mijn werk lijkt walvisachtig, maar een walvis heeft puntige staarteinden. Het heeft ook iets van de staart van een vliegtuig, daarom ook "whalemachine". Daarmee verwijs ik naar de drang van de mens om alles af te bakenen en te beheersen. De weerspiegeling in het blok toont dat de natuur het altijd weer overneemt.”

"Kunst op het water" loopt tot en met zondag 4 september in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas. 

Meest gelezen