Nieuw medicijn uit Amerika moet kankerpatiënt Frank uit Gent redden: "Inzamelactie als laatste oplossing"

De 50-jarige Frank Vanden Bussche is een inzamelactie gestart om een medicijn te kunnen kopen dat zijn leven misschien kan redden. Frank woonde jaren in Gent en is vrachtwagenchauffeur bij BPost met Diksmuide als vaste bestemming. Hij heeft een zeldzame vorm van galwegkanker, maar chemotherapie helpt niet. Zijn laatste redding is het  nieuwe, maar peperdure Amerikaanse medicijn Tibsovo. 

"Ik vraag niet graag hulp, maar nu kan ik niet anders", zucht Frank Vanden Bussche. Daarom is de 50-jarige kankerpatiënt een inzamelactie gestart om het nieuwe Amerikaanse medicijn Tibsovo te kunnen kopen dat misschien zijn leven kan redden.

Frank woont nu in het Nederlandse Sluiskil, maar heeft jarenlang in Gent gewoond. Hij is al 38 jaar vrachtwagenchauffeur bij Bpost met vaste afleveringsplaats in Diksmuide. Zelf staat hij bekend als iemand die altijd klaar is om anderen te helpen, maar nu heeft hij zelf hulp nodig. 

Er hangt een serieus prijskaartje aan vast: 38.000 euro voor een dosis van 2 maanden

Frank Vanden Bussche

"Ik voelde me in de zomer van vorig jaar steeds zwakker worden en voelde dat er iets mis was met mijn buik. Na een aantal onderzoeken volgde de harde diagnose: galwegkanker." Galwegkanker is een zeer zeldzame kanker met weinig overlevingskansen. Frank kreeg te horen dat hij nog maar 4 maanden te leven had. "Maar door een goed aanslaande chemokuur zit ik hier 8 maanden later nog. Wel in het ziekenhuis, want er zijn complicaties." Het ziekenhuis kan Frank nog 1 chemokuur geven, maar dan stopt het. 

Amerikaans medicijn

De enige optie om Franks leven te verlengen is het Amerikaanse medicijn Tibsovo. "Er hangt een serieus prijskaartje aan vast: 38.000 euro voor een dosis van 2 maanden." Omdat er geen tijd is voor een aanvraag voor een terugbetaling, is Frank genoodzaakt te starten met een inzamelactie. "Ik hoop echt dat daar iets kan uitkomen. Ik wil nog even op deze aarde blijven. Ik ben pas getrouwd en heb kinderen van 12 en 22 jaar. Ik wil hen ook nog een toekomst met mij geven, voor zolang het kan." 

Frank met zijn jongste dochter en vrouw in het ziekenhuis.

Meest gelezen