foto ter illustratie

80-tal vaten met chemisch afval gedumpt in Tongeren

Langs de velden in de Maasgatstraat in Rutten (Tongeren) hebben onbekenden zowat 80 vaten met vermoedelijk chemisch drugsafval gedumpt. De vaten lagen verspreid over een afstand van enkele honderden meters. Ze werden mogelijk al uit een rijdend voertuig gegooid. De omgeving werd afgesloten. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een 80-tal vaten gedumpt aan een veldweg in de Maasgatstraat in Rutten. De politie van de zone Tongeren-Herstappen werd zaterdag op de hoogte gebracht en sloot de omgeving af met een politielint. De vaten lagen verspreid over een afstand van enkele honderden meters. De vaten werden dus vermoedelijk uit een rijdend voertuig gegooid. 

Het parket van Limburg laat mensen van de technische en wetenschappelijke politie een sporenonderzoek doen. Een gespecialiseerde firma zal de vaten opruimen en afvoeren. 

Meerdere dumpingen in Limburg

Het is al de zevende dumping in Limburg dit jaar. De vorige dumping, eind vorige maand in Voeren, was de grootste van de afgelopen twee jaar. Toen werden er 183 vaten gevonden, goed voor zowat 3.000 liter afval. Het parket Limburg blijft daarom oproepen om verdachte situaties te melden via het anoniem drugsmeldpunt. Dat is te bereiken via 0800 20 877 of via de website.

Meest gelezen