Veel enthousiasme voor Theater op de Markt in Hasselt: "Enkel hitte houdt ons tegen om alles te ontdekken" 

Nog tot en met zondag kan je genieten van Theater op de Markt in Hasselt. Maar de hitte schrikt sommigen mensen af om het hele programma te ontdekken. "Het is heel goed georganiseerd, alleen jammer dat ze het weer niet kunnen organiseren, want het is te warm om lang te blijven staan", klinkt het bij sommige bezoekers. 

Na 4 jaar pauze is de stad Hasselt opnieuw gevuld met acrobaten, acteurs en theatermakers. Theater op de Markt duurt tot en met morgen, net op de warmste dagen van de hittegolf. Het houdt mensen niet tegen om acts te ontdekken, maar zorgt er wel voor dat ze het op een rustiger tempo doen. 

"Het brengt echt wel leven in de stad, daar kan ik echt van genieten", zegt een Hasselaar. "Het enige jammere is de hitte, dat houdt de mensen weg. Zelf kom ik elke dag eens piepen, maar te lang kan ik niet blijven, de hitte laat dat gewoon niet toe." 

Ook Kristof vindt het te warm. "Ik kijk op het plannetje en pak dan af en toe eens mijn fiets om te komen kijken zoals bij "Cie l'Homme Debout", waar er een grote pop door de stad trok, echt indrukwekkend. Maar de weersomstandigheden zijn niet ideaal, het is gewoon te warm. Ik hoop dat de acteurs een beetje verkoeling kunnen zoeken, want voor hen moet het ook heel zwaar zijn." 

Een andere bezoeker laat de hitte niet aan haar hart komen. "We hebben net rondgedraaid in een spiegelkist en nu gaan we de rest ontdekken, want er staat nog veel op ons lijstje!"  

Meest gelezen