Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Acht gewonden bij schietpartij nabij de Klaagmuur in Jeruzalem

In de Oude Stad van Jeruzalem heeft een man vanochtend het vuur geopend op een geparkeerde bus. Er vielen acht gewonden. De dader sloeg eerst op de vlucht, maar heeft zich na een klopjacht overgegeven.

De bus stond op een parking en was zo goed als vol met joodse pelgrims die terugkeerden van gebeden aan de Klaagmuur (Kotel of Westelijke Muur), de heiligste plek waar joden kunnen bidden. Nog voor hij kon vertrekken, werd plots het vuur geopend.

Bekijk de getuigenis van de buschauffeur:

Videospeler inladen...

Volgens Israëlische media vielen er acht gewonden. Twee mensen, een van hen is een zwangere vrouw, zouden in kritieke toestand zijn. Artsen hebben een keizersnede moeten uitvoeren om de baby te redden. Onder de gewonden zijn ook vier Amerikanen.

De dader sloeg op de vlucht in de richting van de Palestijnse wijk Silwan, niet ver daar vandaan. De Israëlische politie organiseerde daarop een klopjacht en de schutter zou zich overgegeven hebben. Volgens Israël gaat het om een 26-jarige Palestijn uit Oost-Jeruzalem en zou hij alleen gehandeld hebben. 

De schietpartij komt op een erg gevoelig moment. Enkele dagen geleden is een nieuwe oorlog nipt vermeden toen Israël en de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad opnieuw raketten over en weer schoten tussen het zuiden van Israël en de Gazastrook. Na Egyptische bemiddeling kon een verdere escalatie vermeden worden.

Meest gelezen