Natuurdomein De Liereman in Oud-Turnhout afgesloten door extreem hoog brandgevaar 

In Oud-Turnhout is beslist om het natuurdomein De Liereman af te sluiten door het extreem hoge brandgevaar. Dat laat de wijkpolitie Oud-Turnhout via sociale media weten.  Het bezoekerscentrum van De Liereman blijft wel open.

Via sociale media laat de wijkpolitie van Oud-Turnhout weten dat natuurdomein De Liereman afgesloten wordt. Die beslissing is genomen om branden te voorkomen. Niemand mag het domein nog in en ook fietsers die het fietspad willen gebruiken dat door het domein loopt, moeten omrijden. Hoe lang het domein nog gesloten blijft, is niet duidelijk. 

Nu het al wekenlang extreem droog is, is de kans op brand erg groot. De voorbije jaren brak er al tweemaal brand uit in het natuurdomein. In april 2020 werd daarbij zo'n 30 hectare natuur in de as gelegd. 

Meest gelezen