Wie wint Zomerhit 2022? De tien finalisten zijn bekend

Eén en Radio2 hebben de tien finalisten van Zomerhit 2022 bekendgemaakt. Wie met de felbegeerde trofee gaat lopen, weten we op zaterdag 20 augustus. Dan vindt een grote liveshow plaats in Blankenberge waar de tien nummers zullen opgevoerd worden. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie wint.

Twintig nummers werden begin juli genomineerden voor Zomerhit 2022. Via een online stemming kon het grote publiek bepalen wie doorgaat naar de finale van komende zaterdag. Ondertussen zijn de stemmen geteld. Dit zijn de tien finalisten in de volgorde waarin ze optreden in de show. 

  1. Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
  2. Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
  3. Niels Destadsbader – Ik neem er één
  4. The Starlings – Gold
  5. Maksim – Zonder mij
  6. Pommelien Thijs – Ongewoon
  7. Cleymans & Van Geel – Olivia
  8. Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
  9. Berre – Say my name
  10. Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

Vanaf nu kan er gestemd worden voor de overwinning. De lijnen blijven ook gedurende de liveshow nog open. Pas op het einde worden de stemmen geteld en weten we wie Zomerhit 2022 wint. 

De show in Blankenberge vindt op zaterdag 20 augustus plaats aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan en is gratis toegankelijk. Hij wordt live uitgezonden op Eén en Radio2 om 20.50 uur. Alles is ook te volgen op VRT NU en in de Radio2-app.

De optredens die de 20 genomineerden gaven tijdens de eerste vijf "Zomerhit"-shows kun je nog eens herbekijken via VRT NU:

Meest gelezen