Laatste keer feest in hotel Koeckhofs in Hamont-Achel: "Fantastisch hoe heel het dorp plezier heeft gehad aan ons hotel"

Na 49 jaar sluit hotel Koeckhofs in Achel zijn deuren en dat wordt gevierd met een dorpsfeest. Zo'n 250 mensen zijn afgezakt naar het hotel om voor een laatste keer samen te vieren. De opbrengst van het feest gaat integraal naar het goede doel Akino. 

Na 49 jaar houdt het verhaal van Hotel Koeckhofs in Achel op. Het hotel werd in 1973 geopend en sinds 1995 staan huidige zaakvoerders Mark Bonneu en zijn vrouw Inge Van de Broek aan het roer. "Dit jaar hebben we het hotel verkocht. Niet omdat we het niet graag doen, maar omdat we nog een andere zaak hebben, restaurant Food Emotions, waar we onze focus helemaal op willen leggen", klinkt het bij zaakvoerder Mark Bonneu. 

Maar ze nemen geen afscheid zonder een feestje. "We hebben 49 jaar bestaan, dat schept al een band met je dorp. Dus heb ik de tap en een dj bovengehaald", lacht Bonneu. "Iedereen die een mooie herinnering heeft aan het hotel is welkom." Er zijn zo'n 250 aanwezigen op het feest, dus dat het dorp het hotel een warm hart toedraagt, spreekt voor zich. 

"Het is fantastisch hoeveel volk er is. Het doet deugd om te zien dat zoveel mensen plezier hebben gehad aan ons hotel. Er zijn hier gasten van het eerste uur aanwezig voor mijn 87-jarige vader, maar er zijn ook klanten van nu bij, een mooi gemengd publiek." 

Goed doel

Alles wat nog in de frigo's stond van het hotel, heeft Bonneu uitgehaald voor het dorpsfeest. "We vragen 1 euro per consumptie, maar die gaat integraal naar het goede doel Akino. Zo kunnen kinderen die normaal niet op vakantie kunnen gaan, misschien dit jaar iets leuks doen dankzij onze europot." 

Bonneu blikt tevreden terug, maar kijkt ook hoopvol naar de toekomst. "Gisteren hadden we een mooi afscheid in het restaurant, vandaag hebben we feest voor het hele dorp, het is mooi geweest. Morgen gaan we even uitkateren, maar nadien zijn we volop aan het werk in ons restaurant, dat nu een restyling krijgt. Geen tijd dus om in een zwart gat te vallen", lacht hij tevreden. 

Meest gelezen