Politiewagen die op weg is naar dringende interventie, botst op andere auto in Grobbendonk  

In Grobbendonk is zaterdagavond een politiewagen van politiezone Neteland betrokken geraakt bij een ongeval. De twee inspecteurs in de wagen waren op dat moment op weg een dringende interventie. Toen ze een auto wilden inhalen, draaide die net links af. De autobestuurster verkeerde in shock. De twee agenten liepen lichte verwondingen op. 

Zaterdag is een politiewagen van zone Neteland op een andere auto gebotst. Rond 18 uur was een ploeg op weg naar een dringende interventie via de Herentalsesteenweg in Grobbendonk. De twee inspecteurs reden in de richting van Nijlen met zwaailichten op en sirene aan. Toen het duo  een auto wilde inhalen, liep het fout. De bestuurster van die wagen had de politiewagen niet gezien of gehoord en draaide links af om de parking van een sauna op te rijden.  Daardoor botsten de twee voertuigen op elkaar. 

De bestuurster van de afdraaiende auto raakte niet gewond, maar verkeerde wel in shock. De politie-inspecteurs liepen lichte verwondingen op en werden voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat een politiewagen betrokken was bij het ongeval, dienden  collega's van een andere politiezone de vaststellingen ter plaatse te doen. De Herentalsesteenweg was, tussen het op- en afrittencomplex van de E313-snelweg en het kruispunt Lindekens, een tijdlang in beide richtingen afgesloten.

Meest gelezen