Radio 2

Opgesmukt Fietsenmonument officieel verhuisd naar Parikeberg in Brakel

Het Fietsenmonument heeft gisteravond een officieel welkom gekregen op de Parikeberg in Brakel. Het stond daarvoor 17 jaar op het Rondplein, maar moest verhuizen voor werken. Maar ook de verroeste fietsen vielen niet bij iedereen in goede aarde. De verhuizing was er al in februari, en Het Komitee Parike Doet Het heeft het de kleuren gegeven van de regenboogtrui.

De wedergeboorte van het Fietsenmonument in Brakel is een feit. Gisteravond is het verhuisde kunstwerk officieel ingehuldigd. Het Fietsenmonument  is gemaakt van tientallen fietsframes.  Het werd ontworpen door Marc Carlier, een kunstenaar uit Parike, deelgemeente van Brakel. Leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Brakel hebben het gemaakt in 2005, toen Brakel "Dorp van de Ronde" was. Het kwam te staan op het Rondplein. 

Radio 2

Wat ooit dreigde een roestbak te worden, schittert nu op de Parikeberg

Toen vorig jaar duidelijk werd dat het Fietsenmonument weg moest van het Rondplein, waren de meningen verdeeld. De fietsframes begonnen na 17 jaar danig te roesten, en de vragen werden luidop gesteld: "Zou het blijven, maar op een andere plek? Of zou het helemaal verdwijnen?". Het Komitee Parike Doet Het vond een plek op de Parikeberg, organiseerde de complexe verhuizing, en smukte het Fietsenmonument op in de kleuren van de regenboogtrui en met nachtverlichting. De Parikeberg is gekend door de Ronde van Vlaanderen en Walmke Brand (traditioneel feest met vreugdevuur en volksdansen). En ook gisteren is er dus gefeest om het Fietsenmonument in te huldigen. 

Het Fietsenmonument is te vinden op de Parikeberg, tussen de Molenstraat en de N493
Radio 2

Meest gelezen