Marie-Sol Sebrechts Gillain

Diest getroffen door zware stroompanne

Diest is vanavond getroffen door een zware stroompanne. Een stroomcabine in Kaggevinne brandde voor de helft uit, waardoor delen van Diest, Kaggevinne, Assent, Bekkevoort en Webbekom zonder stroom kwamen te zitten. 

De stroomcabine in Kaggevinne heeft het begeven rond 18 uur.  De helft van de cabine is uitgebrand. Daardoor verloren delen van Kaggevine, Assent, Bekkevoort en Webbekom stroom. Oorzaak van de brand is een kortsluiting, en dus niet de hitte.

"Fluvius en de brandweer waren snel ter plaatse", vertelt de burgemeester van Diest, Christophe De Graef (Open Diest). "Ze zijn nu volop bezig met het omleiden van circuits zodat het hele gebied geleidelijk aan weer stroom krijgt. Om 19 uur schatte Fluvius nog dat ook de laatste inwoners in het slechtste geval opnieuw stroom zouden hebben om 22 uur. Ondertussen ziet het er een stuk beter uit.

Meest gelezen