Nicolas Maeterlinck

Ondanks hitte 200.000 bezoekers voor de Antwerp Pride: "Ik ben ontroerd door alle steun"

De Antwerp Pride kreeg de afgelopen 5 dagen tussen 180.000 en 200.000 bezoekers. In 2019, het jaar voor corona, waren dat er 150.000 waren. Het hoogtepunt was de parade op zaterdag, waarvoor 125.000 deelnemers en toeschouwers kwamen opdagen. "Ik ben ontroerd dat er ondanks de hitte toch zoveel mensen hun solidariteit en steun hebben getoond", zegt organisator Bart Abeel. 

Ondanks de hitte, hebben bijna 200.000 mensen de Antwerp Pride bezocht. "Het was een overweldigend weekend", zegt Abeel. "Vooral de parade op zaterdag was met 125.000 deelnemers en toeschouwers was een absoluut hoogtepunt. Maar ook de openingsavond in het Openluchttheater in het Rivierenhof was bijna volledig uitverkocht."

"De mensen hadden duidelijk zin om op straat te komen en hun solidariteit te tonen. Ze hebben echt hun liefde en steun aan ons gegeven", vertelt Abeel. "Het is een statement dat de mensen ondanks de warmte naar Antwerpen zijn gekomen. Ik ben ontroerd."

De Pride is vrijwel goed verlopen. "Er waren geen gevallen van agressie tegen de LGBTQ-gemeenschap. Maar op zaterdagavond hebben we wel de optredens op een van de  terreinen een tijdje moeten stilleggen omdat er twee mensen onwel waren geworden. Een van hen moest gereanimeerd worden. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht."

Bekijk hier het verslag van de Pride van zaterdag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen