Archieffoto
Darren Greenwood / Design Pics Inc.

Bewusteloze chauffeur rijdt 23 kilometer op linkerrijstrook op E314 tussen Houthalen en Lummen

Een man van 41 is gisteren bewusteloos geraakt terwijl hij op de autosnelweg E314 reed tussen Houthalen en Lummen. Door de adaptieve cruisecontrol en de lane-assist die de auto op hetzelfde rijvak houdt, is de man 23 kilometer verder kunnen rijden vooraleer de politie hem heeft kunnen tegenhouden.

De eerste meldingen kwamen binnen bij de politie iets voor 9.00 uur, dat schrijft het Belang van Limburg en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. Een auto reed ongeveer 80 kilometer per uur op de linkerrijstrook en leek te zwalpen. 

Gerry Peeters van de federale wegpolitie: “We kregen oproepen van andere chauffeurs dat de auto al tegen de vangrails gereden was en ze zagen dat de bestuurder met zijn hoofd achterover lag in de auto. Hij reageerde ook niet toen ze naast hem reden en claxonneerden.” 

Niet in levensgevaar

De politie heeft de auto kunnen inhalen, is voor de auto gaan rijden en heeft de auto kunnen doen stoppen op de linkerrijstrook. 

“Het was nog niet zo simpel om de persoon uit de auto te halen, want tegenwoordig hebben alle auto’s een automatische vergrendeling als ze aan het rijden zijn”, gaat Gerry Peeters verder. “De takeldiensten van de federale politie zijn dan snel ter plaatse gekomen om de auto te openen.” 

De man is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De politie onderzoekt nog of de bestuurder drugs of alcohol heeft gebruikt.

Meest gelezen