2 jaar na start pandemie bereikt coronavirus nu ook Marshalleilanden in de Stille Oceaan

Het coronavirus houdt nu ook de Marshalleilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan, in zijn greep. In een week tijd is meer dan een tiende van de bevolking van de hoofdstad Majuro besmet met de omikronvariant. De eilandengroep met zowat 60.000 inwoners was tot voor kort een van de weinige plaatsen ter wereld waar het coronavirus nog niet was opgedoken.

Na de eerste bevestigde gevallen op 8 augustus is het aantal infecties in de hoofdstad Majuro razendsnel omhoog geschoten tot 2.800. Het aantal besmettingen is er van zaterdag op zondag zelfs verdubbeld. "Bijna 75 procent van de testen zijn positief, wat zorgt voor een ongelooflijk hoge positiviteitsgraad", verklaarde minister van Volksgezondheid Jack Niedenthal.

In het totaal registreerden de Marshalleilanden al 3.000 besmettingen en drie doden. President David Kabua riep vrijdag de medische noodtoestand uit. De Marshalleilanden waren dankzij strikte quarantaineregels wereldwijd nog een van de weinige landen waar er geen coronagevallen werden geregistreerd. Die regels werden recent echter teruggeschroefd.

Meest gelezen