Foto: Radio 2

Oppositiepartij Vooruit wil bewijs dat veiligheid voor Mechelse verbindingsweg Tangent in orde is

Oppositiepartij Vooruit vraagt aan het Mechelse stadsbestuur om transparanter te zijn over de veiligheid van de nieuwe verbindingsweg Tangent. Die is pas in juli geopend, maar toch doken er al enkele problemen op. Zo moest gisteren de Margaretatunnel - de nieuwe tunnel op het traject - even afgesloten worden omdat er brokstukken naar beneden vielen. 

"Vorige week was er al een raadscommissie en daar heeft burgemeester Vandermissen gezegd dat alles veilig is, maar intussen zijn er brokstukken gevallen", zegt fractieleider Thijs Verbeurgt (Vooruit). "We hebben de indruk dat in de eindfase van de werken alles wat gehaast is gebeurd, omdat de opening van de Tangent cruciaal was voor het volgende project, de heraanleg van de Mechelse Vesten."

Er zou een lijst zijn met alles wat gecontroleerd moest worden

Thijs Verbeurgt, fractieleider Vooruit in Mechelen

In Mechelen vraagt oppositiepartij Vooruit aan het bestuur om te bewijzen dat alle veiligheidsvoorschriften in orde zijn. "Er zou een lijst zijn met alles wat gecontroleerd moest worden. Wij willen dat die lijst openbaar gemaakt wordt", klinkt het. "We verwachten dat de stad kan aantonen dat ze alles in werk hebben gesteld om de veiligheid te garanderen."

Meest gelezen