Radio 2

Temse-Velle laat 100 ballonnen op om Francis te herdenken

Tijdens de Go-Cart Race Temse-Velle, hebben 100 mensen evenveel witte ballonnen opgelaten om Francis Aerts te herdenken. De jongen van 16 uit Temse werd 2 weken geleden doodgereden door een bestuurder onder invloed van alcohol en drugs. De organisatie van de Go-Cart Race deed een oproep naar meer verkeersveiligheid:"Wie drinkt moet met z'n handen van het stuur blijven". 

De 8e editie van de Go-Cart Race Temse-Velle stond dit jaar in het teken van verkeersveiligheid, naar aanleiding van het dodelijke ongeval waarbij Francis Aerts, een jongen van 16 uit Temse, 2 weken geleden om het leven kwam. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, en was onder invloed van drank en drugs. "We zijn een hechte gemeenschap die het belangrijk vindt om er ook in donkere tijden te zijn", zegt organisator Philippe Van Robaeys. "We kunnen onze kinderen wel zeggen dat ze voorzichtig moeten zijn op straat, maar iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Wie drinkt moet met zijn handen van het stuur afblijven."

Radio2

 

We kunnen onze kinderen wel waarschuwen voor het verkeer, maar iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen

Philippe Van Robaeys, organisatie Go-Cart Race Temse-Velle

"Deelnemen belangrijker dan winnen"

Het eerbetoon aan Francis vond plaats tijdens de Go-Cart Race Temse-Velle, die dit jaar al voor de 8e keer plaatsvond: "100 kinderen tussen 3 en 12 jaar oud konden deelnemen met hun eigen go-cart", legt Van Robaeys uit. 40 vrijwilligers legden daarvoor een gewaagd parcours aan. Aan het einde kregen alle kinderen een medaille uitgereikt van de burgemeester want “deelnemen is belangrijker dan winnen”. 

Radio2

Meest gelezen