Useras, zo'n 110 km boven Valencia.

Bosbrand aan Costa Blanca breidt verder uit, 2.000 mensen geëvacueerd

De bosbrand in de Spaanse regio Valencia breidt verder uit. Het gaat om de meest verwoestende brand die het gebied de afgelopen tien jaar heeft meegemaakt. Het vuur, dat sinds zaterdag zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Alicante woedt, heeft volgens lokale media al meer dan 9.500 hectare bos verwoest.

Er werden ongeveer 2.000 mensen geëvacueerd. Het is niet duidelijk of het ook om toeristen ging. De brand woedde op minder dan vijftig kilometer van badplaatsen aan de Costa Blanca. Volgens berichten in de media hebben de aswolken nu ook het mediterrane eiland Mallorca bereikt, bijna driehonderd kilometer verderop.

2022 is het ergste jaar voor bosbranden in Spanje sinds het begin van de metingen. Sinds het begin van het jaar is er al meer dan 270.000 hectare verwoest door honderden bosbranden, zo blijkt uit metingen van het Europese aardobservatieprogramma Copernicus.

BEKIJK - Brandweermannen van het Spaanse leger bestrijden het vuur in het plaatsje Margarida in de provincie Alicante:

Videospeler inladen...

Meest gelezen