Made2Move

Wetterse dansschool 2 maal wereldkampioen Streetdance: "2 weken lang elke avond getraind"

Dansschool Made2Move uit Wetteren heeft op het WK in het Engelse Blackpool 2 gouden medailles veroverd. Zowel de U12 als de U16 behaalden de wereldtitel in het Streetdance. "De dansers hebben hier 2 weken lang elke avond voor getraind", zegt Nele De Mol van Made2Move.

"We zijn nog volop aan het bekomen van het weekend", zegt Nele De Mol. Samen met haar man leidt ze Made2Move in Wetteren, een dansschool van maar liefst 800 leden. Dit weekend namen ze deel aan het wereldkampioenschap in Blackpool, Groot-Brittannië. En of het een succes was.

Je moet zelf een choreografie in elkaar steken en dan word je beoordeeld op techniek, plaatsing en expressie
Nele De Mol, Made2Move

"Ons mini en junior team, de U12 en de U16 zijn dat, hebben allebei goud behaald in de categorie Streetdance", vertelt De Mol. "Voor zo'n WK moet je zelf een choreografie van ongeveer 2 minuten in elkaar steken. Je wordt dan beoordeeld op techniek, plaatsing en expressie. Dat vergt veel oefening. 2 weken voor het WK hebben de dansers dan ook elke avond getraind."

Ook zilver in Freestyle

Naast de twee gouden medailles behaalde solodanser Dries Wauters ook nog zilver in de categorie Freestyle. De toekomst van de Wetterse dansschool is dus verzekerd. "Jazeker, dat belooft voor de toekomst. Iedereen bij ons is heel erg gemotiveerd. We hebben veel talentvolle dansers, maar belangrijk, het zijn ook harde werkers."

Dit geeft zeker een extra boost

Nele De Mol, Made2Move

Made2Move bestaat uit zo'n 800 dansers en de dansgroep haalde ook al de finale van het programma Belgium's Got Talent. In 2024 vieren ze hun 20-jarige bestaan. "We zijn dus al een tijdje bezig, maar ik vermoed dat de medailles wel een impact zullen hebben. Na corona hebben we het, zoals elke dansschool, even moeilijk gehad. Dit geeft dus zeker een extra boost", besluit De Mol. 

Meest gelezen