Eén-programma "Down the road" trekt naar Thailand met zes nieuwe jongeren

Eén-programma "Down the road" komt eind augustus terug en trekt voor het vijfde seizoen naar Thailand. Presentator Dieter Coppens en medebegeleidster Saar Pelgrims nemen zes nieuwe jongvolwassenen met het syndroom van Down mee naar het land in Zuidoost-Azië. Er komt ook een terugblik op de vorige seizoenen en hoe het nu met de deelnemers van toen gesteld is.

Coppens is afgelopen voorjaar samen met Pelgrims en de zes nieuwe jongvolwassenen naar Thailand getrokken. Het relaas van hun reis kun je vanaf 29 augustus enkele weken lang op maandagavond volgen op Eén en op VRT NU.

In het nieuwe seizoen wordt volgens Eén "de zelfstandigheid van de deelnemers op de proef gesteld. Overwinnen ze hun angsten. En kunnen ze ten volle genieten van het leven, de liefde en de vriendschap".

"Zes fantastische jongeren met een open blik op de wereld in een prachtig land", meldt presentator Dieter Coppens in hetzelfde persbericht. "Ik prijs me een zeer gelukkig mens dat ik daarvan deel mag uitmaken."

Na afloop van dit vijfde seizoen op 17 oktober verschijnen zes afleveringen op VRT NU over de deelnemers van de vorige seizoenen. Hoe kijken de reisgenoten zelf terug naar de unieke ervaring van toen en hoe staat het met hen in hun dagelijkse leven?

Meest gelezen