Ter illustratie.
2020 Getty Images

Koffers met menselijke resten verkocht op veiling in Nieuw-Zeeland: politie start moordonderzoek op

De politie van Nieuw-Zeeland onderzoekt een mogelijke moord nadat menselijke resten zijn gevonden in koffers die waren verkocht op een veiling, dat meldt de Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff. Het kan om restanten gaan van meerdere mensen, verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over wat precies is gebeurd.

In verschillende koffers zijn menselijke restanten gevonden. De koffers werden door een nietsvermoedende familie gekocht, die hun aankoop mee naar huis hadden genomen. Eenmaal thuis openden ze de koffers en deden ze de gruwelijke ontdekking. De politie werd er meteen bijgehaald en is een moordonderzoek gestart. De politie gelooft niet dat de familie betrokken was bij de vermoedelijke moord. 

De koffers werden gekocht op een lokale veiling en maakten deel uit van een oude inboedel die de familie had gekocht. De inboedel lag in een opslagplaats. Volgens de Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff hing er "een opmerkelijke geur". Een buurman, die vroeger in een crematorium werkte, wist meteen hoe laat het was. "Ik wist meteen wat het was en vroeg me af, waar komt die geur vandaan?"

Volgens de politie zal het niet eenvoudig worden om de lichamen te identificeren en zal dat nog even duren. Verder onderzoek zal voor meer duidelijkheid moeten zorgen over de precieze doodsoorzaak van de slachtoffer(s).

Meest gelezen