AFP or licensors

Man die vijf voetgangers doodreed in Duitse stad Trier, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf

In Duitsland is de 52-jarige man die eind 2020 in Trier moedwillig op voetgangers inreed, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor meervoudige moord. Bij de aanval vielen vijf doden, onder wie een baby, en raakten achttien mensen gewond.

Eind 2020 werd de Duitse stad Trier, in de deelstaat Rijnland-Palts, opgeschrikt nadat een 52-jarige man doelbewust met zijn terreinwagen had ingereden op mensen in een voetgangerszone. De tol was zwaar: vijf mensen kwamen om, achttien anderen raakten gewond. Bij de doden was ook een baby van 9 weken oud te betreuren. De rechtbank van eerste aanleg van Trier heeft de man nu veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en heeft ook bevolen dat de man in een psychiatrische afdeling moet worden geplaatst. 

De rechter acht bewezen dat de man die dag "zoveel mogelijk mensen wilde vermoorden of verwonden". Volgens de politie stond de dader na de aanslag rustig een sigaret te roken en grijnsde hij naar de agenten die hem aantroffen. Hij had ook een grote hoeveelheid alcohol in zijn bloed. 

Het openbaar ministerie beschuldigde de man van vijf moorden en achttien pogingen tot moord. Volgens een voorlopige beoordeling van psychiatrische deskundigen lijdt de man aan paranoïde schizofrenie en heeft hij bizarre waanideeën en is hij "verminderd toerekeningsvatbaar".

Meest gelezen