Pexels

Al 14 wagens in beslag genomen in strijd tegen knalpotterreur in Gent: "Gaan ook samenzitten met misnoegde omwonenden" 

In Gent zijn sinds vorige zomer 14 wagens in beslag genomen van zogenaamde patsers. Dat zijn chauffeurs die vaak snel optrekken of luide muziek spelen. Toch blijft het probleem bestaan. Bewoners roepen via een petitie op sociale media op tot een doortastender aanpak. En daar heeft Gents burgemeester Matthias De Clercq oren naar: "Ik ga de initiatiefnemers zeker uitnodigen voor een gesprek, want dit moet stoppen"

"Ik begrijp het ongenoegen van de omwonenden, want het is bijzonder irritant", reageert Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) op de petitie van enkele bewoners. Via die online petitie roepen ze op tot een doortastendere aanpak tegen de zogenaamde knalpotterreur. De overlast doet zich vooral voor in de wijken Muide-Meulestede, Rabot en Sluizeken-Tolhuis-Ham.

De politie doet al diverse acties, maar ik wil dat we die opvoeren
Mathias De Clercq (Open Vld), burgemeester Gent

"Er rijden weer heel wat roekeloze automobilisten rond die de rust verstoren met luide knalpotten of veel te luide muziek", zegt burgemeester De Clercq. "De politie doet al diverse acties, specifiek gericht op dit asociaal rijgedrag, maar ik wil dat we die opvoeren."

14 auto's in beslag genomen

De Gentse burgemeester maakte het ook mogelijk dat de politie wagens in beslag kan nemen bij dergelijk rijgedrag. Sinds vorige zomer werden al 14 wagens in beslag genomen. "Eén door de Gentse politie, dan gaat het om een bestuurlijke inbeslagname, en 13 door het parket. Dan gaat het om een gerechtelijke inbeslagname."

Dit moet absoluut stoppen

Mathias De Clercq (Open Vld), burgemeester Gent

De bewoners vragen ook een herinrichting van de buurt, zodat snel en roekeloos rijden er ontmoedigd wordt. "Ik ga de initiatiefnemers van de petitie zo snel mogelijk uitnodigen voor een gesprek en zeer goed luisteren naar hen, want wij zijn partners. We moeten dit samen tegengaan. Dit moet absoluut stoppen", zegt De Clercq nog. Hij roept de bewoners ook op om altijd de politie te bellen telkens het fenomeen zich voordoet. 

kasto80

Meest gelezen