Man van 34 aangehouden voor moord na verdacht overlijden op De Coninckplein in Antwerpen

De verdachte van 34 die opgepakt is nadat een man overleden is op het De Coninckplein in Antwerpen, blijft in de cel. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden op verdenking van moord. Het slachtoffer strompelde met steekwonden uit een auto en zakte in elkaar. Hij stierf ter plaatse. Iets daarvoor waren er ook schoten gehoord in een andere straat in de buurt, maar het is nog niet duidelijk of die feiten gelinkt zijn.

Het slachtoffer, een man van 46 van Surinaamse afkomst uit Lier, stapte gisteravond uit een auto aan het De Coninckplein in Antwerpen, niet ver van het Centraal Station. Hij strompelde wat verder en zakte dan in elkaar. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar konden hem niet meer helpen. De man had steekwonden en bezweek aan die verwondingen. 

Iets eerder, rond 19u, had de politie al telefoon gekregen van iemand die schoten gehoord zou hebben in de Bredastraat, een eindje verderop in Antwerpen-Noord. De politie ging ter plaatse, maar onderzoek leverde niet meteen iets op. Het gerecht bekijkt nog of die twee feiten met elkaar te maken hebben. 

"Het is wat voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen, maar het is opvallend dat er twee incidenten op korte tijd en op korte afstand van elkaar hebben plaatsgevonden, dus we gaan wel na of die aan elkaar gelinkt kunnen worden", zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Het is opvallend dat er twee incidenten op korte tijd en korte afstand van elkaar hebben plaatsgevonden, dus we onderzoeken of er een link is

De politie kon gisteravond nog een verdachte oppakken. Het gaat om een Belg van 34. "Dankzij het snelle optreden van de Antwerpse politie kon een verdachte opgepakt worden, niet zo ver van het De Coninckplein. Hij wordt nog verhoord, dus zijn aandeel en zijn betrokkenheid worden nog onderzocht", zegt Aerts. 

De verdachte is intussen aangehouden voor moord. Hij blijft voorlopig dus in de cel. Wat de relatie is tussen beide mannen, is nog niet duidelijk. Ook of er een link is met drugsgerelateerde feiten, wordt nog onderzocht. 

BEKIJK - Het parket is nog volop bezig met het onderzoek:

Videospeler inladen...

Meest gelezen