radio2

Vrouw overleden op strand van Koksijde, reanimatie mocht niet meer baten

Op het strand van Koksijde is dinsdagmiddag een vrouw overleden. De vijftiger is gevallen aan de waterlijn in de bewaakte zone nadat ze onwel werd. De redders konden haar snel uit het water halen en hebben de reanimatie opgestart, maar de hulp haalde niks meer uit.

Even voor 15 uur viel de vrouw ter hoogte van de redderspost Ster der Zee in Koksijde. De redders stonden vlakbij en ze konden de vrouw op het strand brengen, waarna ze snel begonnen te reanimeren. De politie en de medische hulpdiensten kwamen ook ter plaatse, maar de zorgen mochten niet meer baten. De vrouw is overleden. 

Bij de strandredders is de verslagenheid groot. “Er is achteraf een debriefing geweest waarbij iedereen steun zocht bij elkaar", zegt An Beun van de Intercommunale Strandreddingsdienst (IKWV), die de strandredders aanstuurt. “De redders hebben zeer snel ingegrepen en deden het juiste, maar het mocht toch niet baten. Achteraf kon iedereen die het wou nog eens praten met elkaar over het incident."

Meest gelezen