Danone

Danone Rotselaar stelt teveel aan gezuiverd afvalwater ter beschikking

Na brouwerij AB Inbev in Leuven en de suikerrafinaderij in Tienen, stelt nu ook Danone Rotselaar gezuiverd afvalwater ter beschikking. Land- en tuinbouwers uit de regio kunnen op weekdagen water gaan halen om hun gewassen te besproeien tijdens de droogte.  

"In het kader van ons globale waterbeleid, werken we aan de circulatie van het water", zegt woordvoerder Nathalie Guillaume. "Twee jaar geleden hebben we geïnvesteerd in een installatie om water te hergebruiken. Zelf hergebruiken we 75 procent. De rest willen we ter beschikking stellen van lokale land- en tuinbouwers." 

Met de nieuwe technologie kan Danone naar eigen zeggen jaarlijks meer dan 500 miljoen liter water besparen, wat overeenkomt met het waterverbruik van 4.000 gezinnen of alle inwoners van het centrum van Rotselaar. 

Dagelijk is er tot 100 m3 water beschikbaar voor lokale land- en tuinbouwers. Wie gebruik wil maken van het teveel aan gezuiverde afvalwater kan telefonisch contact opnemen met de waterzuivering van Danone op het nummer 016 44 22 96. Ophalen kan op weekdagen tussen 8 uur en 16 uur. (op woensdag tussen 8 uur en 12 uur) na telefonische afspraak.

Meest gelezen