Fruitreuzen wijzen je de weg tussen de boomgaarden in Sint-Truiden: "Ze maken deel uit van ons DNA"

In Sint-Truiden is Reuzenland voorgesteld, dat is een nieuwe belevingswandeling tussen de boomgaarden in deelgemeente Bevingen. Fruitreuzen komen via anekdotes en opdrachten tot leven en wijzen je de weg.

In de zomer van 2021 werden zeven reuzenstoelen, genoemd naar de fruitreuzen, geplaatst op toeristisch trekpleisters in Sint-Truiden. Ze krijgen nu een nieuwe dimensie in Reuzenland. "Fruitreuzen zijn een van onze belangrijkste erfgoedstukken", vertelt schepen van Toerisme Nina Kvikvinia (N-VA). "Ze zijn niet meer zo gekend bij de jongeren, maar ze maken toch deel uit van het DNA van de stad, dus we vonden het belangrijk om hen te herlanceren."

Moderne technologie

Op elke reuzenstoel is een QR-code verstopt. Zodra de QR-code gevonden is, kan deze gescand worden met de smartphone. Er verschijnt dan een filmpje van een fruitreus die op of langs de stoel staat en de kinderen toespreekt. De reus vertelt een leuke anekdote over fruit en sluit af met een tip voor alle speurneuzen om de volgende reus te vinden. Op het einde van de wandelroute wacht de kinderen een verrassing.

Er zijn twee wandellussen van 5,7 km en 2,9 km. De wandeling is mogelijk met een sportieve buggy en onderweg vind je een aantal picknickbanken. 

Meest gelezen