facebook pz BHK

Studente uit Keerbergen geraakt door kogel in de nek terwijl ze in de tuin studeert

Een studente uit Keerbergen is door stukjes van een kogel geraakt terwijl ze thuis in de tuin zat te studeren. Dat schrijft het Nieuwsblad en het is aan onze redactie bevestigd door het Leuvense parket. Er was een vijf uur durende operatie nodig om verschillende stukjes lood uit de nek van de jonge vrouw te verwijderen. De omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk. De lokale politie en het parket onderzoeken de zaak.

De studente van 23 was alleen thuis en zat in de tuin te studeren voor haar tweede zit. Plots hoorde ze een vreemd geluid en voelde ze een steek in haar nek. Ze zakte onderuit en kon aanvankelijk amper nog bewegen. Ze voelde bloed in haar nek en bracht een bezoek aan de huisarts. Die stelde een wonde vast in de nek en adviseerde haar die goed te verzorgen. Twee dagen later ging het meisje toch naar het ziekenhuis, waar bij een scan werd vastgesteld dat er verschillende stukjes van een projectiel in haar nek zaten, één zelfs in de buurt van het ruggenmerg.  Er was een operatie van vijf uren nodig om alle stukjes van de kogel te verwijderen. 

Onderzoek

"Nadat een klacht was ingediend is er meteen een opsporingsonderzoek opgestart door de lokale recherche van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen", zegt Julie Plevoets, woordvoerder van het Leuvense parket. "Ook het lab is ter plaatse geweest voor onderzoek in de tuin en een wetsdokter heeft de vrouw  onderzocht. Het onderzoek moet nu uitwijzen wat er precies gebeurd is en wat voor projectiel de studente heeft getroffen en van welk soort wapen het afkomstig kan zijn. En dan zal moeten onderzocht worden of het gaat om een schietincident en of er al dan niet kwaad opzet mee gemoeid is", aldus nog de parketwoordvoerder.  

Meest gelezen