Archieffoto ter illustratie

Schilde zoekt gemachtigde opzichters in aanloop van nieuwe schooljaar

De gemeente Schilde is net zoals heel wat andere gemeenten op zoek naar gemachtigde opzichters in aanloop van het nieuwe schooljaar. Dat zijn vrijwilligers die de kinderen veilig helpen oversteken. "Het is een belangrijke job, en je krijgt er veel voor terug", zegt Johan Van Ginneken, die al vier jaar gemachtigd opzichter is in Schilde.

"We hebben nog minstens twee extra opzichters nodig om de veiligheid van de schoolkinderen te kunnen garanderen", klinkt het bij de dienst Mobiliteit van de gemeente Schilde. Ze zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die er bij de start en het einde van de schooldag voor zorgen dat de kinderen veilig de straat kunnen oversteken.

Wat is er mooier dan een kind dat glimlacht en goeiedag zegt? Dan is mijn dag goed

Johan Van Ginneken, gemachtigde opzichter

Johan Van Ginneken is al vier jaar gemachtigde opzichter in Schilde en kan het alleen maar aanraden. "Je doet een belangrijke job, want de veiligheid van de kinderen staat boven alles", zegt hij. "Het is ook interessant voor mensen die alleen zijn en niet veel om handen hebben. Het is maar een uurtje 's morgens en een uurtje in de namiddag, en je krijgt er veel voor terug. Het respect dat je van de kinderen krijgt, kan je niet beschrijven. Wat is er mooier dan een kind dat glimlacht en goeiedag zegt? Dan is mijn dag goed."

De vrijwilligers krijgen een opleiding van de gemeente.

Meest gelezen