Stad Mesen

Vandalen die bunker bekladden in Mesen krijgen pedagogische straf: "Het zijn kinderen en hebben sorry gezegd"

De vandalen die begin deze week een herdenkingsmonument in Mesen hebben beklad met graffiti, hebben zichzelf aangegeven bij de politie. En daar is burgemeester Sandy Evrard (Open VLD) erg blij om. Want hij riep de daders dinsdag op om dat te doen en de bunker zelf op te kuisen.

De daders, twee kinderen jonger dan 14 jaar uit Mesen en Heuvelland, hebben zichzelf aangegeven bij de politie en hebben daarna persoonlijk sorry gezegd tegen de burgemeester. "Eentje heeft dat telefonisch gedaan en eentje is naar het stadhuis gekomen. Dat apprecieer ik enorm", zegt Evrard (Open VLD). "Ik maakte duidelijk dat hun gedrag niet door de beugel kon en stelde de jongeren en hun ouders voor om hulp te bieden tijdens de opkuiswerken. Dat zal voor hen een levensles zijn."

De burgemeester is pedagoog van opleiding en vindt het belangrijk dat de kinderen iets onthouden van hun vandalenstreek. "Ze hebben me beloofd om het nooit meer te doen", klinkt het.

Radio2

Meest gelezen