Lokaal kans op intense buien, code geel voor onweer in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en delen van Wallonië

Vandaag is er in het hele land kans op enkele buien, lokaal kunnen die intens zijn en met onweer. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, de kust, Henegouwen, Namen en Luxemburg. Rond de middag wordt het tijdelijk rustiger, maar tegen de avond toe verwacht het KMI nieuwe onweders, vooral nabij de Franse grens.

Hevige onweer of intense regen in jouw buurt? Jouw beelden - zowel foto's als video's - zijn welkom, via oproep@vrtnws.be. Vermeld zeker ook de locatie van de beelden. Bedankt. 

We krijgen vandaag verspreid over het land enkele buien, die lokaal fel en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, de kust, Henegouwen, Namen en Luxemburg. Het KMI verwacht er deze voormiddag zo'n 10 tot 20 liter per vierkante meter in korte tijd. 

Aan het einde van de voormiddag en aan het begin van de namiddag wordt het tijdelijk rustiger. In het tweede deel van de namiddag en tijdens de avond zijn er opnieuw onweders, vooral dan in de streken nabij de Franse grens. Die onweersbuien zijn mogelijk minder mobiel, waardoor er veel neerslag kan vallen. Het KMI verwacht zo'n 20 tot 30 liter per vierkante meter in korte tijd of zeer lokaal zelfs 40 liter per vierkante meter

Het blijft wel warm, de maxima schommelen overdag tussen 20 en 26 graden. Vannacht zakt het kwik naar waarden tussen 12 en 20 graden. 

Ook de komende dagen veel regen

Morgen wordt het na het verdwijnen van het ochtendgrijs wisselend bewolkt met in het westen en het centrum lokale buien. In het oosten verwacht het KMI stevige buien met kans op onweer. De maxima schommelen tussen 21 en 27 graden. 

Vrijdag trekt een storing met regen en buien over het land. In de namiddag kunnen de buien, vooral in de oostelijke landshelft, ook onweerachtig worden. We krijgen temperaturen tussen 21 en 25 graden. 

Zaterdag blijft het vrijwel overal droog met zon en stapelwolken die in de namiddag lokaal hardnekkig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden. 

Zondag start droog met zon en hoge wolkensluiers. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen en krijgen we in de loop van de namiddag of avond perioden van regen. De temperaturen liggen tussen 19 en 24 graden.

Bekijk hier het weerbericht van dinsdagavond:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen