Radio2

Drie verdachten van gewapende overval in Houthulst opgepakt na klopjacht

In Houthulst zijn drie mannen opgepakt die ervan verdacht worden te zijn binnengebroken in een huis voor een gewapende overval. De mannen drongen gisterenavond een huis binnen met bivakmutsen op. Ze sloegen de bewoner en een vriend van hem met een wapenstok en namen een gsm af. Een vierde verdachte wordt nog gezocht.

Afgelopen nacht werden drie verdachten van een gewapende overval in Houthulst opgepakt. Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning in de kleine Smallestraat, onderzoekt de politie nog. Vier mannen die bivakmutsen droegen, drongen de woning binnen. Eenmaal binnen werd de 22-jarige bewoner geslagen met wapenstok. Ook zijn 22-jarige vriend deelde in de klappen.

Getuigen hoorden ook schoten. Daarna zijn de daders weggevlucht. Het slachtoffer belde de hulpdiensten. De politie opende onmiddellijk een grote klopjacht naar de verdachten en kamde de buurt uit. Uiteindelijk konden drie mannen worden opgepakt. Nog in de buurt werden ook bivakmutsen en handschoenen gevonden. Ze worden nu verder ondervraagd. Een vierde is nog spoorloos.

Meest gelezen