Daniel Jericó

Het filmmuseum in Roeselare zoekt een nieuwe eigenaar: "Unieke collectie met meer dan 2.400 items"

Het filmmuseum in Roeselare is op zoek naar een nieuwe eigenaar. 17 jaar geleden opende Michel Remaut voor het eerst de deuren van zijn filmmuseum. Hij is net 80 jaar geworden en dat is voor hem het moment om zijn unieke collectie, met meer dan 2.400 items, over te laten aan iemand anders.

"Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby", zegt eigenaar Michel Remaut. "Helemaal in het begin verzamelde ik alles thuis, maar plots stonden alle kamers vol met oude fototoestellen. Dus dan moest ik van mijn vrouw op zoek naar een andere ruimte." 17 jaar geleden werd die ruimte uiteindelijk voor de eerste keer geopend als filmmuseum.

Michel heeft daar ook heel unieke en zeldzame toestellen staan. "Het zou zo jammer zijn dat alles verloren zou gaan", zegt Michel. "Ik heb alles hersteld in de oorspronkelijke vorm. Als klein kindje vond ik plots een filmtoestel op het voetpad, dat heb ik zelf hersteld. Dat was eigenlijk het begin van mijn passie."

Als hij geen opvolger vindt, dan gaat hij het zelf blijven openhouden. "Tot ik er bij neerval", lacht hij.

Meest gelezen