Radio2

Man met mes veroorzaakt ophef in stadhuis van Ieper, maar kan overmeesterd worden

Een gewapende man is vanmorgen het stadhuis van Ieper binnengedrongen. Hij had een groot mes bij zich en zou dat vooral op zichzelf richten. De politie kon op de man inpraten. Uiteindelijk gaf hij zijn mes af en werd hij opgepakt. Hij wordt nu opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Vanmorgen om tien uur kwam een man met een groot mes het stadhuis van Ieper binnen. Glenn Verdru van de politiezone Arro Ieper: "Hij stond in de onthaaldienst en bedreigde eigenlijk niemand. Hij was erg emotioneel en richtte dat mes vooral op zichzelf. Wij hebben met hem gepraat en hij is daarna rustig met ons meegekomen. Hij dreigde vooral zichzelf iets aan te doen."

Verdru: "De persoon zal momenteel onderzocht worden door een arts met het oog op een gedwongen opname in een instelling"

Videospeler inladen...

"De onthaalmedewerkers hebben heel goed gereageerd", vertelt algemeen directeur Stefan depraetere. Op het moment van het incident waren er nog enkele stadsmedewerkers aanwezig in het stadhuis. Intussen is het stadhuis opnieuw vrijgegeven en kunnen bezoekers opnieuw binnen.

De man zelf wordt tijdelijk opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Radio2

Meest gelezen