Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Vanaf nu internet op de Kilimanjaro: handig in geval van nood én om foto's op Instagram te delen

In Tanzania is een hogesnelheidsinternetlijn geïnstalleerd op de flanken van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Het internet is vooral bedoeld om de veiligheid van de klimmers te vergroten, maar maakt het ook mogelijk om foto's van de beklimming met de buitenwereld te delen.

Het openbare bedrijf Tanzania Telecommunications heeft de internetinfrastructuur op een hoogte van 3.720 meter geïnstalleerd. Tegen het einde van het jaar zou er ook op de top, op 5.895 meter, netwerkverbinding beschikbaar moeten zijn. Het nieuwe netwerk moet klimmers helpen om in geval van nood contact te houden met de buitenwereld. Daarnaast is het nu ook mogelijk om via Instagram foto's te delen van de pittoreske expeditie.

"In het verleden was het gevaarlijk voor klimmers om zonder internet op pad te gaan", legt de Tanzaniaanse minister van Informatie(technologie) en Communicatie Nape Nnauye uit bij de inhuldiging van de nieuwe infrastructuur. "Alle toeristen zullen tot op deze hoogte (3.720 meter) over verbinding beschikken", zegt hij vanuit Horombo Huts een van de bergkampen die langs de route naar de top ligt.

Belangrijke bron van toeristische inkomsten

Gelegen in het noordoosten van Tanzania, vlak bij de grens met Kenia, is de berg een populaire bestemming voor toeristen en bergbeklimmers. Elk jaar ondernemen zo'n 35.000 mensen de expeditie. De berg en het gebied errond zijn geclassificeerd als een nationaal park en staan ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

De activiteiten op en rond de Kilimanjaro zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Tanzania. De overheid investeert daarom ook geregeld in de toeristische infrastructuur. Vorig jaar kreeg een kabelbaanproject van de overheid op de zuidelijke helling van de Kilimanjaro veel kritiek van wandelaars en milieubeschermingsorganisaties.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen