Kringwinkel Boutique Chique Leuven sluit de deuren

In Leuven sluit Boutique Chique, de kringwinkel met het betere aanbod, zijn deuren. Het huurcontract voor de winkel in de Diestsestraat loopt af. Het aanbod van betere en exclusieve producten zal voortaan in andere gewone winkels van ViteS te vinden zijn

Na 1 jaar sluit de Boutique Chique van Kringwinkel ViTeS in Leuven zijn deuren In dat jaar kochten er 18.000 klanten meer dan 40.000 stuks. Het was duidelijk een goed idee om een kringwinkel te openen met de betere meubels en kledingstukken. Het Leuvense stadspubliek en zeker ook studenten kwamen er graag over de vloer. 

Maar het huurcontract loopt af en daarom sluit de winkel. Uitbater ViTeS gaat hetzelfde aanbod voortaan verkopen in de andere bestaande kringwinkels. "Wij boden de chiquere en exclusieve stuks aan, we blijven die lijn aanbieden in vier grote winkels. We gaan dat op proef doen en zien of het aanslaat. Dan kunnen we het eventueel uitbreiden naar onze twaalf winkels in Vlaams-Brabant", zegt Ingrid De Roo van ViTeS.

Als het aanslaat kunnen we het exclusieve aanbod uitbreiden naar al onze kringwinkels in Vlaams-Brabant

Ingrid De Roo, ViTeS

Personeel blijft aan boord

Al het personeel dat werkt in de Boutique Chique blijft aan boord. "Tewerkstelling van mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt is nog altijd ons eerste doel", zegt Ingrid De Roo van de ViTeS Kringwinkels. "Mensen tewerkstellen, opleidingen laten volgen en begeleiden in hun werktraject, kost geld. De verkoopinkomsten uit de winkels gaan integraal terug naar de bijna 800 mensen die bij ViTeS werken. Het is dankzij onze gevers, de mensen die ons goederen schenken, en onze klanten dat we kunnen bestaan, dat we sociale tewerkstelling kunnen blijven organiseren", sluit De Roo af. 

Meest gelezen