Pas na maand weer warm water in sociale appartementen in Berlaar: lang wachten op wisselstuk

De bewoners van sociale appartementen aan de Welvaartstraat in Berlaar hebben na een maand weer de hele dag warm water. Er moest een onderdeel vervangen worden in de ketel, maar het duurde lang voor dat geleverd was.

De warmwaterketel van een sociaal appartementsgebouw aan de Welvaartstraat in Berlaar liet het een maand lang afweten. "We gingen elke dag de ketel weer opstarten, maar jammer genoeg viel die elke keer na enkele uren weer uit", zegt Anneleen Eelen, directeur van sociale woningmaatschappij Zonnige Kempen. "We hadden al snel gezien dat er een vervangstuk nodig was, maar dat heeft helaas enige tijd op zich laten wachten."

Compensatie

De bewoners mogen na de lastige maand wel een compensatie verwachten van de woningmaatschappij. "Het was heel vervelend voor hen om niet de hele dag over warm water te beschikken en zeker voor zo'n lange periode. We gaan een tegemoetkoming voor onze bewoners voorzien bij het afrekenen van het warm water."

We merken dat het toeleveren van bepaalde materialen meer en meer op zich laat wachten. Daar maken we ons zorgen over

Anneleen Eelen, Zonnige Kempen

Intussen maakt de woningmaatschappij zich wel zorgen over toekomstige defecten. "Het collectieve verwarmingssysteem is op zich niet zo speciaal, dat wordt op veel plaatsen gebruikt. Maar het wisselstuk dat we nodig hadden, was niet voorradig. En we merken dat het toeleveren van bepaalde materialen meer en meer op zich laat wachten. Daardoor lopen de wachttijden voor herstellingen steeds meer op. Dat is toch iets waar we ons zorgen over maken." 

Meest gelezen