Politie Schelde-Leie

50 obussen aangetroffen tijdens graafwerken in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn in een wijk tientallen bommen uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Het gaat om 50 obussen die in Duitsland zijn gemaakt. De obussen werden ontdekt tijdens graafwerken van watermaatschappij Farys. Ontmijningsdienst DOVO heeft ze intussen uitgegraven en verwijderd. 

De obussen werden in de wijk Brakel gevonden. Die wijk werd op het einde van de Eerste Wereldoorlog zwaar aangevallen, waardoor alle bewoners van de wijk moesten vluchten. De wijk ligt vlak aan een bocht van de Leie die tijdens de oorlog verdedigd moest worden. 

"Dergelijke vondsten altijd melden"

De obussen werden woensdagmorgen aangetroffen tijdens graafwerken in opdracht van Farys. DOVO kwam meteen ter plaatse om de obussen op te graven en ze onschadelijk te maken.

DOVO benadrukt dat het nog altijd belangrijk is om dergelijke vondsten te melden, want obussen kunnen ook nu nog erg gevaarlijk zijn. 

 

Meest gelezen