Videospeler inladen...

Schietpartij in Antwerpen "heeft duidelijke link met drugscriminaliteit"

De schietpartij die vannacht plaatsvond in Antwerpen, in de buurt van het Centraal Station, zou een duidelijke link hebben met georganiseerde drugscriminaliteit. Dat zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Twee mogelijke verdachten worden vandaag ondervraagd. Er vielen geen gewonden. 

In de buurt van het Antwerpse Centraal Station, op het Astridplein, vond vannacht een schietpartij plaats. "Na de melding is de politie onmiddellijk ter plaatse gegaan", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. "Er werden vijf hulzen teruggevonden. Er is meteen een onderzoek gevoerd op basis van camerabeelden. Dat heeft geleid tot de arrestatie van een mogelijke betrokkene iets verder in een café op het De Coninckplein. Het gaat om een 38-jarige man uit Antwerpen. Hij had een wapen bij zich."

Intussen is er ook een tweede verdachte, van wie de identiteit nog niet bekend is, opgepakt. Of hij ook betrokken is bij de schietpartij, wordt nog onderzocht. Die verdachte werd opgepakt bij een verdachte vrachtwagen in Antwerpen-Noord. "De twee verdachten worden vandaag grondig ondervraagd", zegt Aerts. "We zijn erg benieuwd naar de inhoud van de vrachtwagen. Er was een deklading koffie, maar wat er voor de rest inzat, is voorlopig nog onduidelijk. Er is wel een duidelijke link met georganiseerde drugscriminaliteit."

Bekijk het onderzoek van de vrachtwagen in het havengebied door de politie:

Videospeler inladen...
In het havengebied werd een verdachte vrachtwagen onderzocht.

Vannacht stelde de politie in de omgeving van het station op verschillende plaatsen kleine veiligheidszones in voor sporenonderzoek, maar die waren rond 8 uur alweer weg. Onder meer een deel van het Astridplein aan het Centraal Station was afgesloten. Daar is een kogelinslag gevonden in het glazen toegangsgebouw naar de ondergrondse parkeergarage.

De politie heeft het plein vanmiddag opnieuw een tweetal uur afgesloten voor bijkomend onderzoek. Uit het eerste speurwerk was gebleken dat er zes schoten zijn afgevuurd terwijl er eerst maar vijf kogelhulzen waren gevonden. Bij de extra zoektocht is ook de zesde huls boven water gekomen. Er werd ook met speurhonden nog naar sporen gezocht. 

Bekijk hier het sporenonderzoek van de politie op het Astridplein:

Videospeler inladen...

Volgens Belga zou de politie ook een onderzoek gevoerd hebben op het De Coninckplein, waar maandag nog een man stierf na een steekpartij. Diezelfde avond was er bij de Antwerpse politie ook een melding over schoten binnengekomen, maar dat wordt nog onderzocht.

"De omstandigheden en de context van het incident worden onderzocht, evenals het vermoeden dat het incident zich binnen het drugsmilieu afspeelt", zei politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Er is een onderzoeksrechter voor moord aangesteld.

Volgens Aerts is het te vroeg om de gebeurtenissen van eerder deze week te linken met de schietpartij vannacht. "Dat zal moeten blijken na het verhoor van de verdachten."

Tijs Neirinck in Het Journaal: "Nervositeit bij rivaliserende drugsbendes. Zeker als er een partij drugs verloren geraakt, ofwel onderschept wordt"

Videospeler inladen...
Nog een kogelinslag op het Astridplein.

Meest gelezen